Door Plonie Rooimans op 4 maart 2015

Zorg voor ouderen (7)

1 maart 2015

Aan de bewoners van de Klepperwei, de Hooge Werf , inwoners van Poortugaal en Rhoon, (Albrandswaard).

Vanmorgen liep ik een rondje Kijveland, de zon scheen, niets om mij thuis te houden!

Waar was de tijd gebleven dat mijn vader mij op zondagmorgen op kwam halen om samen met de honden een polderrondje te gaan maken.

Meestal was dat het Kijveland, en dan was de vraag “de kleine”of de “grote ronde”? Was het weer goed dan besloten we de grote ronde te nemen. Die liep je dan over het pad naar beneden en dan de dijk op. Ik moet er wel bij vertellen dat we dit s’ winters deden want dan liepen er geen schapen op de dijk. Boven op de dijk langs het Poortugaalse haventje liepen we dan vanaf de brug tot het gemaal dat de haven afsluit, vroeger liep het haventje nog een stukje verder tot aan de Maas.

Goed, dit terzijde, dat was 30 jaar geleden!

Vandaag bij de nieuwe brug aangekomen dacht ik “laat ik de grote ronde” nog eens maken. Kom ik onderweg nog hekken tegen, kan ik er nog overheen en bij Delta aangekomen kan ik dan nog over dat slootje springen? Een uitdaging!

Halverwege, gade geslagen door reigers en hazen die wegsprongen, werd ik blij van het uitzicht en het gevoel van “gelukkig dit poldertje hebben we nog, in Poortugaal”.

Waarom vertel ik dit?

Omdat daarna het gevoel kwam van “hoe lang kan ik dit nog doen, over een hek klimmen, genieten van het uitzicht, in mijn eentje zonder mobieltje”?

Hoe zou mijn gevoel zijn om nu in de Hooge Werf of de Klepperwei te wonen, en op mijn hele oude dag niet eens meer zeker te zijn van in mijn dorp Poortugaal of Rhoon te mogen blijven wonen?

Laten wij (huidige generatie) dit gebeuren of gaan we proberen een oplossing te vinden. Want is het niet zo, dat het huidige probleem met de Klepperwei en de Hooge Werf, ons probleem (volgende generatie ouderen) zou kunnen worden?

Mijn vader had een gezegde “Ploon, sommige dingen gaan voorbij, dan heeft het zijn tijd gehad”, maar als jij vind dat dit niet klopt doe er dan wat aan!”

Dat is een wijsheid die er mede voor gezorgd heeft een avond over ouderenzorg te willen organiseren, met de boodschap “hoe kunnen wij hier binnen onze gemeente met z’n allen wat aan doen”.

Met z’n allen bedoel ik de inwoners, bewoners, maar ook Argos, gemeente, kortom iedereen die gevoelsmatig, zakelijk, op wat voor manier ook, bij de ontwikkelingen binnen onze ouderenzorg betrokken is!

Graag tot ziens op 11 maart a.s. 20.00 uur ontvangst in de hal van de Brinkhoeve, waarna we 20.15 met het officiële gedeelte gaan beginnen.

Plonie Rooimans

Raadslid in Albrandswaard.

 

Plonie Rooimans

Plonie Rooimans

De Warnaar 51 3171EN Poortugaal  Waarom  kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. De afgelopen raadsperiode heb ik de onderwerpen waar mijn interesse en gevoel liggen als positief ervaren en heb ik invulling kunnen geven hoe wij als fractie in de samenleving staan.  Al jaren volg ik de ontwikkelingen in de polders van Rhoon, die nog steeds

Meer over Plonie Rooimans